- Doniczka TOLITA 16 cm - samonawadniająca
- Skrzynka SIESTA LUX 60 cm samonawadniająca
- Doniczka Siesta 29 (Gala) samonawadniająca
- Skrzynka MARETA 60 cm samonawadniająca
- Deska uniwersalna FRAJMAN
- Donica CALIMERA A1 - 17 cm samonawadniająca
- Doniczka DOPPIO samonawadniająca
- Doniczka potrójna TRIOLA
- Doniczka TOLITA 19 cm samonawadniająca
- Drylownica do wiśni i czereśni
- Narzędzia do ogrodu - zestaw 3 szt.
- Plastia URBALIVE - wermikompostownik - kompostownik domowy
Igła - wykrawacz
Opis
Igła - wykrawacz
Igłę wbijamy wzdłuż dłuższej osi ziemniaka (może być nieobrany) i obracając ziemniakiem, wkręcamy ją do momentu, gdy poczujemy pod kciukiem przytrzymującym ziemniak obecność kółka tnącego. Kciukiem ręki, w której trzymamy igłę naciskamy miejsce wcięcia i obracając ziemniakiem w odwrotną stronę, wydobywamy jądro ziemniaka w kształcie spirali. Tak wydrążony ziemniak faszerujemy własnej kompozycji farszem. Odrywamy kawałek spirali i zakręcamy nafaszerowany ziemniak.
Pieczemy w ognisku lub na grillu, po owinięciu w folię.
Igła służy również do wydrążania gniazd nasiennych z jabłek.